Dr. Horváth Gábor Dr. Horváth Gábor

Dr. Horváth Gábor

Bőrgyógyász

Dr. Horváth Gábor 1989-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően fél évig pathológiai osztályon, majd 1990-től a Pécsi Bőrgyógyászati Klinikán dolgozott, szakképesítését bőrgyógyászatból 1995-ben szerezte. Klinikai munkája során az általános bőrgyógyászati betegellátás mellett érdeklődése a lézer és cryoterápia felé fordult. Több évig vett részt a klinika psoriasis ambulanciájának munkájában.

2000-2005 között a Baranya Megyei Gyógyfürdőkórházban, Harkányban dolgozott. Ezen időszak alatt is folytatta a korábban megkezdett bőrgyógyászati magánpraxist, Siófok, Kaposvár és Dombóvár helyszíneken. Nagyszámú betegen szerzett tapasztalatot CO2 lézer kezelés kapcsán.

2006-tól dolgozik főállásban jelenlegi munkahelyén, a Pécsi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikán. Szisztémás autoimmun betegségekkel, gyulladásos reumatológiai betegségekkel foglalkozik, mind járóbeteg, mind fekvőbeteg ellátásban. A gyógyító munka mellett orvostanhallgatók képzésében is részt vesz magyar és angol nyelven. Fő érdeklődési területe a psoriasis és arthritis psoriatica.

Tagja a Magyar Reumatológusok Egyesületének és a Magyar Dermatológiai Társaságnak.

A  magánrendelésen felnőtt és gyermek bőrbetegek vizsgálatát végzi.

Főbb tevékenységek:

Anyajegy szűrés

Bőrgyógyászati rákszűrés

Ekzema, pattanásos bőr, pikkelysömör, fertőző bőrbetegségek stb. kezelése

Cryoterápia (folyékony nitrogén fagyasztás)