Dr. Bozó János Dr. Bozó János

Dr. Bozó János

Kardiológus

1976-ban született Zalaegerszegen. Az általános iskola elvégzése után a zalaegerszegi Deák Ferenc Szakközépiskolában egészségügyi szakon folytatta tanulmányait. 1994-ben érettségizett és "általános ápoló, általános asszisztens" képesítést szerzett.   

1994-2000 között a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán szerezte meg az orvosi diplomát, majd a dombóvári kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. 2003-ban került a PTE Szívgyógyászati Klinikájára, ahol 2006-ban kardiológiából szakvizsgázott.

2009 szeptembertől a dombóvári kórház kardiológiai rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa lett, 2014-ben kardiológiai rehabilitációból szak- vizsgázott. 2015-ben a Harkányi Gyógyfürdőkórház kardiológiai rehabilitációs osztályán vállalt munkát, majd 2017-től döntően a kardiológiai járóbeteg-ellátásban dolgozott. 2019-2021 között osztályvezető főorvosként visszatért a dombóvári kórház kardiológiai rehabilitációs osztályára, majd a Dél-Dunántúl több kardiológiai  szakrendelőjében (Mohács, Komló, Szentlőrinc, Dombóvár) ismét a térség járóbeteg  szakellátásában vállalt szerepet.

Fő érdeklődési területei: echocardiographiás (szívultrahang) diagnosztika (szívizombetegségek, billentyűbetegségek felderítése és követése), a szív- érrendszeri prevenció és rehabilitáció.

Munkája során meghatározónak tartja a régi orvosi mondást, hogy „a jó anamnézis – fél diagnózis”, azaz a páciens alapos kikérdezése megalapozza a betegség pontos megállapítását.

Kiemelt hangsúlyt fektet a páciensek közérthető tájékoztatására, hiszen a tájékozott beteg hatékonyabban tud együttműködni orvosával.