Dr. Mintál Tibor Dr. Mintál Tibor

Dr. Mintál Tibor

Ortopédus

Dr. Mintál Tibor dombóvári születésű, kötődése a városhoz innen ered. Általános iskolai tanulmányait a Gárdonyi Géza Általános és Sportiskolában végezte. Diplomáját 1997-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerezte. 

1997-től a pécsi Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikán dolgozott, osztályvezetőként egészen 2016. februárig. Azóta a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinika egynapos sebészeti részlegét, illetve a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszékét vezeti. 

A Collegium Hungaricum ösztöndíjasaként két hónapot töltött a Bécsi AKH Balesetsebészetén, illetve további 3 hetet Klagenfurtban. AO ösztöndíjasként a regensburgi egyetem balesetsebészeti klinikáján töltött 2 hónapot. 

2002-2004 között a németországi Gemeinnützige Krankenhausgesellschaft des Landkreises Schwandorf GmbH nabburgi kórházában dolgozott Clemens Grüsser Főorvos vezetése alatt, akihez mai napig őszinte barátság fűzi.  

Szakvizsgáit 2002-ben traumatológiából, 2006-ban ortopédiából majd 2009-ben sportorvostanból szerezte. 2016-ban a keresztszalag pótlás tárgyában végzett kutatási eredményeit összefoglalva PhD fokozatot szerzett. 

Folyamatosan részt vesz a magyar és német nyelvű medikus képzésben, valamint a régió sportegyesületienek szakedző és sportvezető képzésében. 

Ortopéd és sportsebész specialista. A derékfájás és lúdtalp nem hozza lázba, kiemelt szakterülete a sportsérülések és nagyízületi bántalmak konzervatív és műtéti ellátása. 

Számos nemzetközi szinten is eredményes sportolóval, valamint a régió vezető sportegyesületeivel dolgozik együtt.