Dr. Nagy Péter Dr. Nagy Péter

Dr. Nagy Péter

csecsemő- és gyermekkardiológus

2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Általános orvos szakon szerzett általános orvosi diplomát. Az egyetemet követően 2010 és 2013 között a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati klinikáján PhD hallgatóként a gyermekkori elhízás prevenciójával kapcsolatban végzett tudományos kutatást, amelyekből tudományos előadásokat tartott, illetve számos közleményt publikált.

 

2013-2018 között a pécsi Gyermekklinikán dolgozott, ahol 2018-ban csecsemő és gyermekgyógyász szakképesítést szerzett. Ezt követően 2019-2022 között csecsemő és gyermekkardiológiai tanulmányait a budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjában végezte, ahol 2022-ben csecsemő és gyermekkardiológiai szakképesítést szerzett. 

 

Azóta a pécsi Gyermekklinika gyermekkardiológiai szakrendelésén, a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Tanszékének konzulens orvosaként, a kaposvári Kaposi Mór Oktatókórház gyermekkardiológiai szakrendelésén, a budapesti Budai Gyermekkórház gyermekkardiológiai szakrendelésén és a budapesti Czeizel Intézet gyermekkardiológai szakrendelésén dolgozik.

 

Fő tevékenységei a csecsemő és gyermekkori veleszületett szívfejlődési rendellenességek, szívritmuszavarok, illetve a szerzett szívbetegségek diagnosztikája és terápiája.

 

A doktor úr a Magyar Kardiológiai Társaság és az Európai Kardiológiai Társaság tagja.