Dr. Pap István Dr. Pap István

Dr. Pap István

Fül-orr-gégész

A doktor úr Marosvásárhelyen született és helyben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen végezte egyetemi tanulmányait.

2014-ben kezdett dolgozni rezidens orvosként Kaposváron a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház fül-orr-gégészeti és arc-, állcsontsebészeti osztályán.

Szakorvosjelölt képzését 2015-ben a pécsi Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikán kezde, 2016-ban már állandó pozíciót töltött be ugyanott.

2019-ben sikeres szakvizsgát tett Budapesten fül-orr-gége gyógyászatból, ezt követően pedig egyetemi tanársegédként folytatta mindennapi tevékenységét.

2022 szeptembere óta ismételten a Kaposi Mór Oktató Kórházban végzi szakorvosi munkáját, emellett endoszkópos fülsebészeti témakörben hallgatója a Pécsi Tudományegyetem doktori (PhD) iskolájának.

Kedvelt érdeklődési területei az általános fül-orr-gégészeti betegségek mellett a fülsebészet és hallászavarok, valamint a könnyutak idült gyulladásainak következtében kialakult panaszok endoszkópos műtéti ellátása.