Dr. Takács Katalin Dr. Takács Katalin

Dr. Takács Katalin

Geriáter, Belgyógyász

Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen Általános Orvosi Karán végezte, 2009-ben általános orvosként diplomázott. 2010-től 10 évig a PTE KK I.sz Belgyógyászati Klinikáján dolgozott, és szerzett átfogó tapasztalatokat a belgyógyászat minden területén. 2014-ben belgyógyászatból szakvizsgázott kiváló eredménnyel, majd az érdeklődési köre az idősellátás felé fordult, így 2016-ban geriátriai szakvizsgát is tett szintén kiváló eredménnyel. 2019-ben a palliatív képzésben vett részt, és a licenc vizsgát is megszerezte. 2020-tól a Dombóvári Szent Lukács Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, és a PTE ÁOK Alapellátási Intézetében dolgozik palliatív orvosként, ahol tudományos és oktatói tevékenyéget is folytat egyetemi tanársegédként.   

Rendszeres résztvevője a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Sebkezelő Társaság, valamint a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület tudományos előadásain, továbbképzéseinek. A konferenciákon számos előadást is tart.

Részt vesz a külföldi és magyar hallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában, vizsgáztatásában magyar és angol nyelven az Általános Orvostudományi Karon és az Egészségtudományi Karon.

Érdeklődési köre a komplex geriátriai és palliatív ellátás mellett a krónikus sebek ellátása, a megfelelő fájdalom kontroll és táplálásterápia, valamint a betegek testösszetételének a vizsgálata.

Az általános belgyógyászként eltöltött években is a teljes betegvizsgálat és komplex kezelés vezérelte, mely a geriátriai szakellátás keretében teljesedett ki. Geriáterként idős betegek vizsgálatát, kezelését végzi, mely során nem csak belgyógyászati betegségeket, de neurológiai, pszichiátriai betegségeket, sokszor gyógyszer mellékhatásokat is fel kell ismernie, és a beteg minden szervrendszerét vizsgálnia kell.